Formule 1

Felipe Massa waarschuwt: "Terugkeer Fernando Alonso kan vergelijkbaar zijn met die van Michael Schumacher"

Uitgegeven door Bart • 21 november 2020 15:12 • Print artikel

Fernando Alonso keert volgend jaar op 39-jarige leeftijd terug op de Formule 1-grid bij het team van Alpine, de opvolger van Renault. De tweevoudig wereldkampioen is dan niet de oudste op de grid, maar is er wel twee jaar uit geweest. Oud-teamgenoot Felipe Massa schat Alonso hoog in, maar waarschuwt dat het wel eens een tegenvaller zou kunnen worden. Hij vergelijkt de situatie van de Spanjaard met die van Michael Schumacher, die in 2010 na een afwezigheid van drie jaar op 41-jarige leeftijd een comeback maakte bij Mercedes.

Fernando Alonso Felipe Massa


"Fernando is een fenomeen en heeft een talent dat moeilijk te vinden is bij andere coureurs", aldus Massa in een interview met het Spaanse AS. "Je moet echt niet vergeten dat hij niet bij een topteam gaat rijden en hij heeft twee jaar niet in de Formule 1 gereden. Dat zou een negatief effect kunnen hebben. Het is vergelijkbaar met Schumacher die er drie jaar uit was geweest en niet meer op zijn oude niveau wist terug te keren."

"Leeftijd is echt wel een factor", vervolgt de Braziliaan. "Fernando wordt tijdens het seizoen 40 en neemt het op tegen 20 tot 25-jarigen. Maar hij heeft talent zeker en voor de Formule 1 is het positief dat Fernando terugkeert."

Massa was in zijn eerste jaar bij Ferrari teamgenoot van Schumacher en was vervolgens vier jaar de teamgenoot van Alonso. Het gevecht met Alonso schat hij zwaarder in. "Het waren verschillende situaties. Schumacher was een leermeester voor mij. Met hem had ik niet de rivaliteit die ik jarenlang met Fernando wel heb gehad. Als coureur schat ik Schumacher overduidelijk hoger in. Fernando heeft minder lang in een competitieve auto gereden, maar Schumacher heeft wel zeven wereldtitels gewonnen en zijn statistieken maken het verschil."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS