Formule 1

Felipe Massa waarschuwt jonge coureurs om niet blindelings Max Verstappen te volgen: "Alleen overstappen als..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juni 2018 10:39 • Print artikel

Felipe Massa zegt dat Max Verstappen er voor gezorgd heeft dat jonge coureurs te snel door de diverse raceklassen heengaan. De Nederlander debuteerde op 17-jarige leeftijd in de Formule 1, met slechts één seizoen tussen het karten en de Formule 1 in de autosport. De Braziliaan is recent voorzitter geworden van de CIK-FIA Karting organisatie en zei dat de snelheid waarmee Verstappen in de F1 kwam, er voor zorgde dat coureurs en ouders de keuze van de Red Bull-coureur volgen.“We zien dat veel coureurs nu de mentaliteit hebben dat ze zo snel als ze kunnen naar de formule-klassen willen, wat uiteindelijk verkeerd is”, zei de voormalig F1-coureur tegen racefans. “Ik denk dat je moet overstappen zodra je er klaar voor bent. Je moet een stap in de diverse klassen maken en er honderd procent voor klaar zijn om verder te gaan. Ik denk dat we in karten zoveel coureurs van 14 of 15 jaar oud zien die nu al denken aan de formule-auto’s.”

“Ik denk dat we de coureurs moeten tonen, zelfs de vaders, dat je juist de tijd nodig hebt om het te doen. Max Verstappen heeft de mentaliteit van zoveel vaders veranderd, door op 17-jarige leeftijd in de Formule 1 te starten.” Recent zei Red Bull-teambaas Helmut Marko nog, dat de fouten van zijn pupil komen doordat hij voor het grote publiek aan het leren is en erg snel in de Formule 1 kwam. Massa benadrukte dan ook dat de jonge coureurs, wanneer ze het juiste moment voor een overstap kiezen, uiteindelijk op lange termijn daarvan profiteren.

“Je moet jezelf voorbereiden op het juiste moment. Wanneer je dan doorschuift in een klasse en goed voorbereid bent, dan win je ook direct”, zei de coureur, die zelf voor Ferrari en Williams uitkwam. “De mogelijkheden om zo snel als je kunt in de Formule 1 te komen, wanneer je door de klassen heengaat, is door direct competitief te zijn.” De Braziliaan gelooft dat karten het dichtste bij de Formule 1 staat, als je het vergelijkt met andere race-categorieën. En dan doelt Massa speciaal op 125 cc schakelkarts.

“Toen ik in de KZ-kart met motor en de versnellingsbak reed, dacht ik dat het de meest vergelijkbare sensatie was”, zei de Braziliaan. “De reactie, de snelheid, zelfs de G-krachten en het remmen is vergelijkbaar met de F1.”

Met korting naar de Grand Prix van Duitsland! Profiteer en gebruik kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS