Formule 1

Felipe Massa: "Charles Leclerc moet geduld bewaren met Ferrari"

Uitgegeven door Bart • 6 augustus 2022 07:35 • Print artikel

Charles Leclerc had het na de Grand Prix van Hongarije helemaal gehad met zijn team Ferrari. Door een strategische blunder gaf de Scuderia de overwinning uit handen. Max Verstappen profiteerde dankbaar en vergrootte zijn voorsprong in de strijd om de wereldtitel tot 80 punten. Na afloop van de race uitte Leclerc zijn ongenoegen over enkele beslissingen van het team, maar volgens Felipe Massa kan hij beter niet de verbale strijd aangaan.

Charles Leclerc Carlos Sainz


"Het mag duidelijk zijn dat Charles niet blij was", aldus Massa in Any Driven Monday van Sky Sports F1. "Hij moet zijn geduld bewaren. Als hij via de buitenwacht de strijd aangaat, helpt dat het team totaal niet. Charles moet ook niet vergeten dat hij een race eerder zelf crashte en daar zelf een goede kans op een overwinning om zeep heeft geholpen."

Volgens Massa zullen de fouten intern besproken moeten worden. "Als je niet blij bent met beslissingen, moet je daar professioneel mee omgaan. Dat moet je op de juiste manier aanpakken en niet via de buitenwereld. Als je een interne strijd openbaar maakt, helpt dat beide partijen niet. Zelfs niet nu Ferrari meer fouten maakt dan vorig jaar. Ruzies in de openbaarheid helpen daar zeker niet bij."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS