Formule 1

F1 tv-presentatrice Lee McKenzie in Dare te be Different van Susie Wolff: "Ze is absoluut een topper!"

Uitgegeven door Jessica Ratering • 11 januari 2018 08:18 • Print artikel

Formule 1 tv-presentatrice Lee McKenzie is een absolute topper in de motorsportjournalistiek. Ze heeft haar sporen verdiend. Reden genoeg voor Susie Wolff om haar te vragen de organisatie Dare te be Different te vertegenwoordigen. Tevens had McKenzie onlangs de eer om als eerste vrouw ooit de Auto Award te mogen presenteren. Dit deed ze samen met voormalig Formule 1-coureur David Coulthard.

Lee McKenzie


Dare to be Different is een initiatief van oud-coureur Susie Wolff. De organisatie heeft als missie om de participatie van vrouwen in de motorsport te vergroten. McKenzie en Wolff zijn niet de enige gezichten van de organisatie. Het volgende rijtje vrouwen mogen zich ambassadrice van de organisatie noemen: Claire Williams, Rachel Brookes, Ruth Buscombe, Louise Goodman, Nathalie McGloin, Tatiana Calderon, Carole Brackley, Dr. Clare Morden, Dr. Kathyrn Richards, Alice Powell, Cristiana Pace, Maria Costello, Jenny Tinmouth, Charlie Broughton en Victoria Guppy.

"Het is een eer om deel uit te maken van Dare to be Different", zegt McKenzie. "Ik krijg zo vaak de vraag hoe het is om als vrouw deel uit te maken van de motorsport. Ik denk dat het gaat om hoe ik het werk doe in plaats van dat ik een vrouw ben."

Over haar toevoeging aan de organisatie wil Mckenzie het volgende kwijt: "Ik heb met veel jonge journalisten gewerkt en de mediatraining verzorgd voor veel coureurs. Om nu mijn ervaringen door te geven in een officiële functie is zeer waardevol. Susie Wolff en ik zijn al zolang goed bevriend. We reizen en spreken samen op conferenties voor zakenvrouwen. Ik kan niet wachten om deel uit te maken van haar project en visie."

Ook Susie Wolff kijkt uit naar de samenwerking. "Ik ben erg trots dat Lee met ons in zee gaat bij Dare to be Different. Ze is absoluut een topper in haar professie en een inspiratie voor vrouwen die een mediacarrière willen in onze sport."

De BBC stuurt Formule 1 tv-presentatrice Lee McKenzie naar Max en Jos Verstappen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS