Formule 1

F1-teams met een lage rake verloren veel: "We hebben wat gevonden in de windtunnel"

Uitgegeven door Bart • 7 april 2021 04:18 • Print artikel

Een conclusie die we na het eerste Grand Prix-weekend in Bahrein kunnen trekken, is dat de teams met een lage rake meer verloren hebben door de smallere vloer. Mercedes en Aston Martin rijden met een lage rake en waar Mercedes de strijd voor de verandering vol aan moet gaan met Red Bull, kwamen Lance Stroll en Sebastian Vettel niet verder dan P10 en P15. Teambaas Otmar Szafnauer geeft niet op en wil dit jaar nog progressie boeken.

Lance Stroll


"We hebben dit seizoen echt nog niet opgegeven", zo zegt de Aston Martin-teambaas tegen Autosport.com. "We hebben wat gevonden in de windtunnel en zullen dat binnenkort op het circuit introduceren. Door de regelwijzigingen van de FIA zullen we een achterstand moeten wegwerken. Ik heb gehoord dat andere teams het verlies in prestatie al hebben goedgemaakt, maar dat geldt zeker nog niet voor ons."

Aston Martin richt zich daarbij in eerste instantie op de achterkant van de AMR21. "Als we de downforce aan de achterzijde kunnen verbeteren, wordt de balans van de auto direct een stuk beter. Daarna kunnen we de voorvleugel scherper afstellen."

Waar teams als Haas en Williams al vol inzetten op 2022, wil Szafnauer dit jaar nog niet opgeven. "We hebben nog geen beslissing gemaakt over wanneer we meer op 2022 gaan inzetten. Eerst moeten we bepalen hoeveel we nog kunnen winnen met de huidige auto. Voorlopig besteden we even veel tijd aan de auto's voor 2021 en 2022."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS