Formule 1

F1 Silverstone: Onfortuinlijke Guanyu Zhou: "De halo heeft mijn leven gered"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juli 2022 13:14 • Print artikel

De Chinees Guanyu Zhou belandde na zijn zeer zware startcrash achter de bandenstapels op Silverstone. Daar zat hij enige tijd gevangen tussen het hek en de vangrails, maar hij was in ieder geval ongedeerd, iets wat moeilijk voor te stellen is als je de beelden terugkijkt. Zhou weet dat hij geluk heeft gehad, maar weet ook wie hij moet bedanken voor het feit dat hij er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen: "Het was een zware crash en ik ben blij dat ik in orde ben", zo begint hij zijn terugblik op de crash.

Guanyu Zhou op de startgrid at Silverstone
Guanyu Zhou op de startgrid op Silverstone

Dankbaar
"De marshals en het medische team waren geweldig met hun snelle handelen. Ik ben ook de FIA en de Formule 1 dank verschuldigd voor al het werk dat ze hebben gedaan en nog altijd doen, om de veiligheid van onze auto's te verbeteren. Vandaag heeft de halo mij gered en dat toont aan dat alles wat we doen om de auto's te verbeteren daadwerkelijk effect heeft", zo vervolgt hij dankbaar in een bericht van RacingNews365. "Ik ben meer dan ooit gretig om weer het circuit op te gaan en om te doen wat ik graag doe. Ik ben fit en kijk uit naar de Grand Prix van Oostenrijk van volgende week."

Ook ‘bedankt’ aan de fans
Op social media laat Zhou nogmaals weten de marshals en het medisch personeel dankbaar te zijn, maar hij richt zich ook tot de fans. "Bedankt voor al jullie lieve berichten."

En natuurlijk aan George Russell!
Ook George Russell krijgt een bedankje, nadat hij meteen na de crash poolshoogte ging nemen bij de Alfa Romeo-coureur. Zhou liet weten dat dit 'veel voor hem betekende' en bedankte de Brit.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS