Formule 1

F1-racedirecteur Michael Masi legt uit waarom Charles Leclerc mocht starten in Abu Dhabi

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 december 2019 10:49 • Print artikel

Voor aanvang van de Grand Prix van Abu Dhabi bleek dat de opgegeven hoeveelheid brandstof in de auto van Charles Leclerc niet correspondeerde met de werkelijke hoeveelheid in de auto. Het verbaasde diverse mensen in de paddock waarom de Ferrari van start mocht. Racedirecteur Michael Masi legt nu uit wat de reden was dat het onderzoek pas na de wedstrijd plaatsvond.

Ferrari F1 Charles Leclerc

“We hebben een juridische procedure waar we doorheen moeten, die behoorlijk robuust is, die is er zodat het team de kans heeft om haar casus te presenteren”, aldus Masi tegenover Racer. “Met de rapportage die daar uitkomt, van wat wij begrijpen, is het een behoorlijk intensief proces wat ondernomen wordt. Vijf minuten voordat de pit opent of daar omtrent was er niet genoeg tijd om mensen op te roepen, ze allemaal aan te horen en de casus juist te horen.”

Aan het begin van dit jaar werd een technische richtlijn door de FIA ingesteld, waar de team het brandstofgewicht moeten opgeven. “Alle brandstof wordt in gewicht gedaan”, aldus de racedirecteur. “Het is een willekeurige controle. De auto wordt gewogen, dan wordt de brandstof eruit gepompt en opnieuw gewogen, om het verschil te vergelijken tussen de twee en bekeken wat de aangegeven brandstof is. Als er een verschil is hebben ze dit om een of andere reden verkeerd aangegeven.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS