Formule 1

F1 invloed op nieuw racemonster Spyker: de C12 Zagato (+ foto's)

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 6 maart 2007 14:22 • Print artikel

De nieuwe Spyker C12 Zagato

Op de 77e International Motor Show in Genève heeft Spyker Cars haar nieuwste creatie getoond aan het publiek. CEO van Spyker Cars, Victor Muller, en Andrea Zagato sloegen de haden ineen voor deze ultraexclusieve bolide van 500 pk die net geen half miljoen euro gaat kosten. De levering van 24 racemonsters begint in maart 2008.

De nieuwe Spyker C12 Zagato

Spyker dook voor deze nieuwste auto in de wereld van de Formule 1. Vorig jaar kreeg de Nederlandse autofabrikant het Midland F1 Team in handen, waarna het eerste Nederlandse Formule 1-team ontstond. Victor Muller: “Met het Formule 1-team als deel van de Spyker Group, wilden wij dat de C12 Zagato zo veel mogelijk moest overnemen van het Formule 1-design. Op die manier kunnen wij een nieuwe visie voor de toekomstige Spyker straatauto’s vaststellen.”

Double Bubble op de Spyker C12 Zagato

Norihiko Harada, designer van de nieuwe Spyker C12 Zagato: “Alle Spykerbolides hebben hun eigen unieke stijl. De nieuwe Zagato moest net zo uniek, agressief en sensueel zijn tegelijkertijd. De auto heeft een nieuwe ‘double bubble’ panoramisch dak met veel invloeden uit de Formule 1, zoals de neus en de luchtinlaten.”

De nieuwe Spyker C12 Zagato

De Spyker C12 Zagato is gebaseerd op de Spyker C12 Spyder, heeft een 6.0 liter, 12 cilinder, 500 pk sterke W12-motor van Volgwagen AG en accelereert van nul tot honderd kilometer per uur in slechts 3.8 seconden. De auto heeft tevens een zes versnellingsbak waarbij op de ‘Formule 1-manier’ geschakeld moet worden: twee pedalen aan het stuur.

De eerste Formule 1-race gaat van start op 18 maart 2007 in Melbourne, Australië. Spyker neemt het op tegen haar concurrenten dankzij de steun van de vele partners:
Quick       Leaseplan      Man
Rhino’s Superfund GP Update.net
Rotozip Bridgestone Mingya
McGregor 4net Philoderm
Trust Exact Medion
Dremel Oxy Fusion Dream7
Navteq Kemppi


MEER FORMULE 1 NIEUWS

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS