Formule 1

F1: "Het valt niet te ontkennen dat het de laatste tijd niet zo goed is gegaan, maar..."

Uitgegeven door HJ van Keulen • 6 juni 2024 08:01

Hinwil - Stake F1 Team KICK Sauber gaat naar Montreal voor een van de meest verwachte races op de kalender - de Grand Prix van Canada. Het Circuit Gilles Villeneuve heeft in het verleden al heel wat nagelbijters voortgebracht en met een deelnemersveld dat in 2024 zo aan elkaar gewaagd is, zijn de voorwaarden aanwezig voor een spannend weekend vol actie op het circuit.

Valtteri Bottas

Montreal is een circuit als geen ander - snel, furieus en rijk aan inhaalmogelijkheden. Valtteri Bottas heeft er een solide staat van dienst en zal er alles aan doen om elke kans die hij dit weekend krijgen te benutten.

“Het is goed om terug te zijn in Canada - het is een plek waar je normaal gesproken goed kunt racen en het is ook erg leuk vanuit de cockpit. Het is een van de klassieke races op de kalender en ik hou van de uitdagingen van een circuit dat niet veel is veranderd sinds het werd gebouwd. Ik kijk ernaar uit om aan het komende weekend te beginnen. Het valt niet te ontkennen dat het de laatste tijd niet zo goed is gegaan, maar het team is gemotiveerd en we hebben de dagen na onze terugkeer uit Monaco gebruikt om te analyseren wat er niet helemaal goed ging en hoe we het vanaf dat punt kunnen verbeteren."

"We hebben punten gescoord in de twee meest recente wedstrijden in Montreal en het zou leuk zijn om dat hier weer te doen. Ons doel is zoals altijd hetzelfde: vanaf vrijdag de beste prestaties neerzetten en ons op gunstige plaatsen op de grid kwalificeren, klaar om zondag de strijd aan te gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS