Formule 1

F1-debutant George Russell reageert gevat: "Iedereen verwacht dat de wielen van de FW42 eraf vallen"

Uitgegeven door Bart • 14 maart 2019 13:32 • Print artikel

In de F1-wereld zijn de verwachtingen rondom het team van Williams enorm laag gespannen. Het topteam van weleer kende een dramatisch seizoen 2018 en ook de winter verliep niet volgens plan waardoor het team pas op dag 3 van de wintertests voor het eerst op de baan te zien was. De coureurs George Russell en Robert Kubica kunnen ongedwongen het seizoen tegemoet treden en dat is volgens de Britse rookie een goed iets.

George Russell


"Iedereen verwacht dat we laatste eindigen met een gigantisch gat naar het voorlaatste team", zegt Russell tegen de verzamelde media in Melbourne. "Als we een pitstop maken, verwacht iedereen dat de wielen van de FW42 afvallen. Alles dat we beter doen dan dat is voor de buitenwacht al een feest. Daardoor hebben we geen enkele druk op onze schouders."

"Als je onze auto vergelijkt met die van vorig jaar, is het al een enorme verbetering", weet Russell. "De auto rijdt een stuk beter, dus kan het team zich richten op het vinden van extra downforce. In 2018 was de basis een stuk minder, omdat de balans niet gevonden kon worden. Dat was niet makkelijk voor het team en de coureurs. Dat kun je ook niet binnen een dag oplossen. Dit is een project voor de lange termijn, iedere kleine stap kan al bruikbaar zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS