Formule 1

F1-criticaster schiet plannen af: "Als we deze richting opgaan met de F1, gaan we het vernietigen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 oktober 2019 07:04 • Print artikel

Liberty Media wil volgend jaar sprintraces invoeren om de startgrid in de Formule 1 te bepalen. Bij deze races moet de leider in het kampioenschap achteraan start. De grootste criticaster van de Formule 1, Jacques Villeneuve heeft er zijn mening over.

Formule 1 racexpress

“Het is leuk, maar het is niet de F1”, aldus Villeneuve tegenover het Russische Championat. “Dit gaat een professionele sport veranderen in een spelletje. Als ze dat willen, oké, maar er zit bijna geen sport in. Ik denk niet dat deze veranderingen gemaakt moeten worden om de show leuker te maken voor TV. Racen moet een sport blijven. Er zijn wat funderingen die niet aangeraakt mogen worden, die niet veranderd moeten worden.”

De Canadees begrijpt dan ook niet waarom Liberty Media zo’n aanpassing wil maken. “Het racen was nog nooit zo goed”, aldus de voormalig F1-coureur. “Iedereen kijkt steeds terug naar de jaren 50, 60 en het Senna/Prost-tijdperk en iedereen zegt dat het fantastisch was. Maar Senna en Prost zetten iedereen op een ronde, er werd niet ingehaald, was het zo fantastisch? Of is het omdat we in ons tijdperk iedere vijf seconden iets nieuws willen? Wat ik weet is dat we deze richting opgaan met de Formule 1, we het gaan vernietigen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS