Formule 1

F1-concurrent blij met besluit om Max Verstappen niet te straffen: "Zo ver als mogelijk naar de limiet gaan!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juli 2019 10:16 • Print artikel

Sergio Perez was verrast dat Max Verstappen voor het incident met Charles Leclerc in Oostenrijk geen straf kreeg. Hierdoor mocht de Red Bull-coureur zijn eerste F1-overwinning van het seizoen behouden en was juist hij degene die de hegemonie van Mercedes doorbrak. Toch is de Racing Point-coureur blij met het besluit.

Sergio Perez Racing Point F1

“Op één of andere manier was ik verrast dat hij geen straf kreeg”, reageert Perez op het incident tussen de Nederlander en Leclerc. “Maar, ik was blij, omdat ik denk dat het gewoon een precedent is. Hopelijk laten ze ons meer ècht racen en zo ver als mogelijk naar de limiet gaan. De regel is dat een andere auto van de baan duwen verboden is, dat is duidelijk. Maar in het geval van Max en Charles gebeurde dat ook niet. Ik hoop dat we in de toekomst daarom meer consistentie krijgen.” De Mexicaan wil ook dat de banen uitdagender worden, zodat fouten beperkt worden die te vaak gemaakt worden. Volgens de Racing Point-coureur zorgen uitdagender circuits ervoor, dat coureurs niet zomaar van de baan gaan en dan claimen dat ze van de baan afgeduwd worden.

“Ik ben het er beslist mee eens dat de huidige circuits te gecompliceerd zijn voor de stewards”, legt Perez uit. “Voor ons coureurs geldt dat wij moeten niet in staat moeten zijn om geoorloofd zoveel fouten te maken. Vandaag de dag maken coureurs vaak fouten, het afsnijden van chicanes of wat dan ook. Zo moet het niet zijn. Het moeten grindbakken zijn, old school banen, dat is de verandering waar we al vele jaren om vragen. Ik hoop ècht dat we deze veranderingen snel verwezenlijkt zien worden!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS