Formule 1

F1-analist vindt het ironisch dat juist Max Verstappen 'Meneer Agressief' klaagt: "Maar er is een subtiel verschil"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 oktober 2019 04:02 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Jolyon Palmer vindt het ironisch dat juist Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Japan klaagde over het rijgedrag van Charles Leclerc. De Red Bull-coureur noemde het rijden van de Monegask onverantwoordelijk. De Nederlander trok zowel het niet straffen door de wedstrijdleiding van de valse start van Vettel als de aanrijding van Leclerc in twijfel. Volgens de Brit is het verwonderlijk dat juist de Limburger klaagt. “Nu, hij duwt coureurs van de baan om een Grand Prix te winnen”, zei Palmer tegenover BBC Radio 5 terugblikkend op de GP van Oostenrijk op de Red Bull Ring, waar Max Verstappen zijn concurrent Leclerc passeerde.

Max Verstappen F1 Grand Prix van Japan Suzuka Red Bull racexpress

“Zoals we in Oostenrijker zagen, was die coureur Charles Leclerc, die hij gewoon in zijn zijkant reed. Maar er is een subtiel verschil. Verstappen lag voor..., zeker zij-aan-zij en Leclerc ramde van achteren een beetje in de zijkant van Verstappen.”

“Maar het is nog steeds ironisch voor Verstappen, nog steeds 'Meneer Agressief', 'Meneer ellebogenwerk', die mensen van de baan duwt en wheelbangt. Er wordt nu op hem in gereden en Max zit aan de ontvangende kant, dus ik denk dat hij niet te veel mag klagen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS