Formule 1

F1-analist: "Ferrari heeft een regel overtreden en daar had naar mijn mening een andere staf tegenover moeten staan!"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 3 december 2019 21:40 • Print artikel

In de nieuwe Slipstream kijken Formule 1-analisten Allard Kalff, Kees van de Grint en Ernest Knoors weer terug op de Grand Prix van Abu Dhabi. Deze keer niet zoals vanouds vanuit de studio, maar vanaf Circuit Zandvoort. De F1-analisten vonden de laatste race, ondanks de mooie prestatie van Max Verstappen, niet de meest spectaculaire van het seizoen. Het enige wat ze heel interessant vonden was de situatie omtrent Fuel-gate van Ferrari met de auto van Charles Leclerc.

RTL Slipstream Allard Kalff racepxress


“Het was een beetje een storm in een glas water”, zegt Ernest Knoors. “Maar het was wel een hele dure storm in een glas water voor Ferrari. Voor de race geef je aan de FIA aan hoeveel brandstof je meeneemt en in dit geval is de auto van Leclerc gemeten en bleek dat hij 4,9kg extra brandstof aan boord had. De reden dat er alleen een geldboete is gegeven is, omdat ze alleen een sporting rule hebben overtreden”. Allard Kalff vond het "erg opmerkelijk dat Ferrari weer niet de snelheid had, die ze eerder dit seizoen wel hebben laten zien".

Charles Leclerc
“Dan zeg je het nog netjes”, voegt Kees van de Grint nog toe. “Sinds de FIA verder is gaan kijken, zijn ze gewoon teruggezakt. Voor de onderzoeken waren ze op en top het snelste en nu zijn ze weer gewoon een van de drie snelle teams en dat is wel opmerkelijk. Daarnaast zet ik ook wel een beetje vraagtekens bij het feit dat er alleen een geldboete is gegeven. Technisch zal die auto wel in orde zijn geweest, maar ze hebben een regel overtreden en daar had naar mijn mening een andere staf tegenover moeten staan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS