Formule 1

F1 achter de schermen: wordt Monaco onder druk gezet? Liberty Media ontkent: "Gesprekken met Nice niet om Monaco..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 juni 2022 05:15 • Print artikel

Liberty Media-directeur Greg Maffei zegt dat de gesprekken om de Franse Grand Prix naar Nice te verplaatsen niet zijn bedoeld om druk op Monaco te zetten over haar toekomst op de F1-kalender. Dit na de uitspraken van F1-directeur Stefano Domenciali dat de Franse stad aan de Middellandse zee haar interesse toonde om de race te organiseren wanneer het contract met Monaco afloopt. Op dit moment betaalt het prinsdom de laagste fee van alle races op de kalender. Daarnaast heeft het haar eigen partners. Zo heeft de Formule 1 een deal met Rolex, terwijl de Monaco Grand Prix een deal heeft met TAG Heuer. Het is een bron voor frustratie bij Liberty Media. Toch ontkent Maffei dat de gesprekken met Nice tot doel hebben om de organisatie in Monte Carlo onder druk te zetten.

Charles Leclerc


"Nee, we willen gewoon fantastische races hebben, dat is wat wij willen", zegt Maffei tegen het Engelse Autosport. "We kijken altijd of er mensen geďnteresseerd zijn in het houden van een race en we kijken naar alternatieven."

De directeur ontkent dan ook dat Liberty Media en de Formule 1 het spel hard spelen met Monaco. "Ik bestrijd die karakteristiek. Ik denk dat Monaco de beste deal van elk circuit op de kalender heeft. Zij verdienen het, maar er zijn bepaalde dingen die consistent moeten zijn met andere plekken."

Maffei gaat vervolgens in op de tweespalt tussen de twee horlogemerken. "We beschermen onze sponsoren." Hij zegt dan ook dat sommige races het model van Las Vegas kunnen volgen, waar zij de race zelf organiseren. Toch ontkent hij dat Monaco zo’n deal kan gaan krijgen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS