Formule 1

Ex-wereldkampioen F1 prijst Max Verstappen, hakt zijn collega's in de pan: "Max was perfect, maar de concurrentie was een ramp"

Uitgegeven door Bart • 23 juni 2022 19:43 • Print artikel

Nico Rosberg was afgelopen weekend opnieuw onder de indruk van Max Verstappen. De regerend wereldkampioen reed in Canada een ijzersterke kwalificatie en stond in de slotfase van de race onder zware druk van Carlos Sainz, maar wist zijn voorsprong in de WK-stand te vergroten.

Max Verstappen


"Max is al een aantal races heel indrukwekkend bezig, hij heeft zo veel zelfvertrouwen en rijdt op een ongekend hoog niveau", aldus Rosberg bij Sky Sports F1. "In de kwalificatie, met zo'n moeilijke omstandigheden, reed hij perfect. In de race stond hij onder zware druk van Sainz, dat moet niet onderschat worden."

Volgens Rosberg werd Verstappen ook mentaal op de proef gesteld. "In de auto is het verschrikkelijk balen dat een voorsprong teniet gedaan wordt door een safety car. Ineens heb je een Ferrari achter je en dat met een driedubbele DRS-zone. Hij stond onder grote druk. Het kleinste foutje zorgt ervoor dat je verliest, maar Max hield stand en won de race. Dat deed hij perfect, echt indrukwekkend. Met drie keer DRS win je zo veel per ronde. Ik denk dat het wel een halve seconde was. Toch hield Max stand."

Rosberg was kritisch over de concurrenten van Verstappen. "Kijk naar Leclerc en Perez. Zij maken een rampzalige periode door en doen veel dingen fout. George Russell staat maar 15 punten achter P2 in het kampioenschap. Dat zegt veel over hoeveel zij hebben laten liggen als George met zo'n auto nog zo dichtbij staat."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS