Formule 1

Ex-wereldkampioen F1 heeft advies: “Lewis Hamilton moet op zoek naar hernieuwde motivatie”

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 november 2018 10:08 • Print artikel

Viervoudig wereldkampioen Formule 1 Alain Prost denkt dat Lewis Hamilton, na het winnen van zijn vijfde wereldtitel, op zoek moet naar nieuwe motivatie. De Fransman is van mening dat de motivatie die de rivaliteit met Sebastian Vettel dit seizoen meebracht, volgend jaar minder vanzelfsprekend is.

Alain_Prost

Dat liet Prost weten aan Motorsport. De Fransman denkt dat de rivaliteit met Sebastian Vettel om als eerste van de twee vijfvoudig kampioen te worden, de Brit enorm veel motivatie bracht. Nu Hamilton die strijd gewonnen heeft, wordt het direct anders. Prost gelooft wel dat Hamilton het in zijn mars heeft om net als Michael Schumacher zevenvoudig wereldkampioen te worden, maar dan moet hij het wel stap voor stap benaderen.

Prost: “Niemand had gedacht dat het iemand nog zou lukken. Ik zei aan het begin van het seizoen al dat als je Vettel of Hamilton heette, je geen problemen zou hebben met de motivatie. Het werd vrij snel duidelijk dat één van de twee zijn vijfde titel zou gaan pakken. Na die vijfde titel wordt het geheel persoonlijk: wil je die zeven titels halen of niet? Hamilton zal natuurlijk weer wereldkampioen willen worden in 2019, maar hij zal denken aan die zesde titel, niet aan de zevende of achtste. Ook de nieuwe reglementen zullen een invloed hebben. Niemand weet hoe de teams er voorstaan en dat kan de nodige motivatie meebrengen. Je wil niet al snel op achterstand raken.”

Porst gelooft wel dat Hamilton een bijna perfect seizoen reed: “Misschien was dit wel zijn beste seizoen in de Formule 1. Hij had het hele seizoen harde concurrentie, van begin tot eind. Constant zijn was misschien wel de belangrijkste eigenschap, af en toe genoegen kunnen nemen met een tweede of derde plek in plaats van onnodige risico’s nemen om te winnen. Soms moest Hamilton er gewoon staan, en dan stond hij er ook, kijk maar naar Singapore. Natuurlijk komt er wel eens wat geluk bij kijken, maar geluk alleen brengt je er niet. Vettel had een voordeel in het begin van het seizoen, maar liet door wat foutjes de deur openstaan. Hamilton bedacht zich geen twee keer en maakte er gretig gebruik van.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS