Formule 1

Ex-wereldkampioen F1 'doet het in zijn broek': "Ik ben niet zo'n daredevil! Zeker momenten dat ik bang was"

Uitgegeven door Bart • 12 februari 2019 09:07 • Print artikel

Wereldkampioen van 2016 Nico Rosberg heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. De 33-jarige Duitser stopte enkele weken na zijn wereldtitel en heeft absoluut geen plannen voor een terugkeer in de Formule 1. Rosberg geeft namelijk toe dat zelfs blij is om niet meer in de F1 te racen. "Er zijn soms momenten dat ik denk 'het is goed dat ik niet meer in die auto zit'", zegt de oud-Mercedes-coureur bij de ZDF. "In Baku bijvoorbeeld als ze met 360 km/u door de stad razen, slechts millimeters van de muur. Ik ben nooit zo'n daredevil geweest en er waren zeker momenten dat ik bang was."

Nico Rosberg


Rosberg shockeerde de motorsportwereld in 2016 door kort na zijn wereldtitel met pensioen te gaan. "Toen ik de sport verliet, had ik geen idee hoe het twee of drie maanden later zou zijn. Of een jaar later. Ik ben ineens gestopt. Iets fundamenteels in je leven is ineens weg. Gelukkig had ik mijn familie en andere passies. Het was de beste beslissing die ik kon maken. Ik mis het totaal niet."

Toch is Rosberg nog vaak in de paddock te vinden. Als analist van onder meer Sky Sports en is hij betrokken bij de Formule E als een van de investeerders in de raceklasse. En hij steunt aanstormende talenten.

Rosberg's opvolger Valtteri Bottas lag het afgelopen jaar onder vuur, omdat hij in de Mercedes geen enkele race wist te winnen. "Bottas is beter dan de recente resultaten laten zien. Hij heeft veel pech gehad. Als hij meer geluk heeft en goed start, kan 2019 een heel ander jaar voor hem worden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS