Formule 1

Ex-Top Gear presentator Jeremy Clarkson gaat los op 'saaie' Formule 1: "F*** Ferrari en F*** Mercedes"

Uitgegeven door Bart • 22 juli 2019 19:11

Voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clarkson heeft het gehad met de voorspelbaarheid in de Formule 1. Op het Youtube-kanaal Drivetribe zegt Clarkson dat hij liever naar een groeiende plant kijkt dan naar een F1-race. Even later heeft de presentator wel oplossingen om de Formule 1 weer spectaculair te maken, maar of die allemaal haalbaar zijn, valt te betwijfelen.

Jeremy Clarkson


"Ten eerste moeten we af van de stewards", aldus Clarkson. "Gevaarlijk rijden is wat de fans willen zien, dus als iemand gevaarlijk rijdt, zou ik heb vijf extra punten in de WK-stand geven. De auto's moeten sterker worden waardoor ze wheel-to-wheel actie kunnen weerstaan. Zonder dat er stukken voorvleugel afbreken. De regelmakers moeten kijken naar wat het cricket heeft gedaan. Van een saaie vijf dagen durende sport is het veranderd naar een geweldige WK-finale."

Tijdens de laatste race op Silverstone keek Clarkson naar de Wimbledon-finale tussen Roger Federer en Novak Djokovic. "Ik had ook naar Hamilton kunnen kijken. Die wacht op een pitstop en haalt zo Bottas in. F*** off, allemaal. Ik wil Villeneuve en Arnoux wheel-to-wheel zien rijden in de laatste ronde van de Franse Grand Prix. Als Ferrari dat maar niks vinden, moet ze wegwezen. F*** Ferrari en F*** Mercedes. Ferrari zal zeggen dat ze marketing strategieën hebben, ga toch weg. We moeten er weer een mooie sport van maken en niet praten over gezondheid en veiligheid."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS