Formule 1

Ex-Formule 1-coureur Mark Webber: "Ferrari moet overwegen om 2019 af te schrijven"

Uitgegeven door Bart • 25 mei 2019 04:10 • Print artikel

Ferrari zou moeten overwegen om het seizoen 2019 af te schrijven en zich te focussen om volgend seizoen. Dat is de ongezouten mening van oud-F1-coureur Mark Webber. Mercedes is het seizoen uitermate sterk gestart met vijf 1-2's in even zoveel races. Volgens de Australiėr zijn er drastische maatregelen nodig om Mercedes in te halen.

Sebastian Vettel


Ferrari zelf denkt het tij nog te kunnen keren, maar door nu al voor 2020 te kiezen, zijn er veel middelen vrij om een goede auto te fabriceren. "Aerodynamisch gezien heeft Mercedes een uitstekende oplossing gevonden om op alle circuits uit de voeten te kunnen", zegt Webber bij Sky Italia. "Als het seizoen de komende drie maanden zo doorgaat, moet Ferrari de focus verleggen naar 2020. Als ze naar Canada gaan en een straatlengte achterstaan, zijn ze in grote problemen."

Volgens Webber ontbreekt het Ferrari niet alleen aan de snelste auto, ook strategisch gezien zijn er fouten gemaakt. "Mercedes is erg goed georganiseerd, zeker op de dag van de race. Het ziet er erg ontspannen uit. Ze vertrouwen op al het werk dat ze erin hebben gestoken. Ook onder druk. Ferrari ziet er juist ongeorganiseerd uit. Ze reageren in plaats van proactief te zijn. Ze reageren op wat er gebeurt en lopen daarmee niet op kop."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS