Formule 1

Ex-F1-coureur Robert Doornbos gaat weer racen! "Zes jaar geleden voor het laatst geracet, maar hij kan het nog steeds"

Uitgegeven door Peter Vader • 16 mei 2019 10:01 • Print artikel

De grote nieuwigheid van het seizoen 2019 is in Porsche-Benelux verband uiteraard de nieuwe Cayman Clubsport klasse, voorbehouden aan de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport (oude en nieuwe generatie). De nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport werd recent geïntroduceerd en vormt binnen de endurancewedstrijden in de Benelux een schitterende springplank naar hogere raceklassen. Naast vijf wedstrijden in het Belcar Endurance Championship (allemaal behalve de 24 Uur van Zolder) prijkt er op de kalender van de Cayman Clubsport klasse begin juni ook een race op Circuit Zandvoort.

Porsche Cayman Clubsport

Tijdens de grote première in Zolder van komend weekend, krijgt het peloton het gezelschap van een grote naam. Robert Doornbos, voormalig F1-rijder voor Minardi en Red Bull Racing, werd door de Nederlandse Porsche-importeur Paul van Splunteren uitgenodigd. Eén en ander zal bij Robert wel enige herinneringen losweken, want aan het begin van zijn carrière kwam hij uit voor het Speedlover-team van André van Hoof...

null


Voor de andere rijders in de Cayman Clubsport klasse vormt de Nederlander alvast een mooie referentie. "Het idee om met de nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport een endurance-serie te organiseren voor gentlemen-rijders sprak mij direct aan”, aldus Paul Van Splunteren. “Omdat we met de Belcar-formule meerijden, willen we er op termijn een echt Benelux endurance kampioenschap van maken, met wedstrijden in zowel België als Nederland. De Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport Trophy is een geweldige auto hiervoor. Een auto die zichzelf al bewezen heeft, in een nieuw jasje is gestoken en met verbeterde hulpmiddelen als ABS, tractiecontrole en stabiliteitsmanagement is uitgerust. Makkelijk om mee te rijden en met genoeg vermogen om het spannend te maken. Om onze steun aan het initiatief kracht bij te zetten, heb ik ook twee wedstrijdweekends gekozen om mee te doen. Dit weekend hebben we onze Porsche ambassadeur Robert Doornbos, F1-analist bij Ziggo en natuurlijk ex-F1 rijder, gestrikt om een potje mee te rijden. Hij heeft zes jaar geleden voor het laatst een echte wedstrijd gereden, maar hij kan het nog steeds, natuurlijk. We rijden buiten de punten en doen het samen vooral om deze klasse onder de aandacht te brengen."

Bert Redant, samen met zonen Ayrton en Yannick met een bolide van Red Ant Racing aan de start, was één van de eersten die in de Cayman Clubsport klasse geloofde. Vader en zoons Redant zullen het onder andere moeten opnemen tegen Harold en Alexander Goddijn op de #701 van Team GP Elite. Ook het duo Niels Nipperus-Lars Poell (PG Motorsport) en het trio Ad Geerts-Luc Vanderfeesten-Sven van Laere (DVB Racing - Porsche Centrum Eindhoven/Maastricht) hopen snel een rol van betekenis te kunnen spelen.

Cayman Porsche Eindhoven Maastricht

Wie van hen als eerste winnaar van de Cayman Clubsport klasse aan zijn palmares mag toevoegen? Na hun afspraak in Zolder weten we het antwoord!

Kalender Porsche Endurance Trophy (Cayman Clubsport klasse):

3 april: Circuit Spa-Francorchamps - Official roll-out
17-19 mei: Circuit Zolder - DTM (2 x 60 minuten)
1-2 juni: Circuit Zolder - Superprix (180 minuten)
7-9 juni: Circuit Zandvoort – Pinksterraces (2 x 50 minuten)
12-13 juli: Circuit Spa-Francorchamps - 25 Uur VW Fun Cup (180 minuten)
4-6 oktober: Circuit Zolder - American Festival Nascar Finals (125 minuten)
18-20 oktober: TT Circuit Assen - Final Races (125 minuten)

Deelnemerslijst Porsche Cayman Trophy DTM Zolder 17 t/m 19 mei 2019:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS