Formule 1

Ex-F1-coureur blij dat Fernando Alonso Dakar niet won: "Dat had me behoorlijk geďrriteerd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 januari 2020 19:29 • Print artikel

Fernando Alonso reed dit jaar voor het eerste de Dakar Rally. De Spanjaard eindigde met zijn Toyota op meer dan vijf uur van de winnaar Carlos Sainz en belandde ook nog een etappe op zijn dak. Het had voormalig F1-coureur Alexander Rossi behoorlijk geďrriteerd als de Spaanse F1-piloot bij zijn debuut in de Dakar 2020 meteen gewonnen had.

 Fernando Alonso Dakar Rally 2020

“Ik was een soort van blij dat hij niet won, omdat het gewoon toont dat hij een van de beste coureurs in de wereld is, maar dat dit niet betekent dat je zomaar in elke klasse kan duiken, waar andere jongens het al hun hele leven doen en jij gewoon opduikt en ze verslaat. Dat bestaat niet echt”, aldus Rossi tegenover Racer. De Amerikaan nam zelf twee keer deel van de Baja 1.000 in Mexico, maar viel dit jaar uit met zijn Honda.

“Ik wilde hem het goed zien doen”, zegt de Indy-coureur over Alonso’s deelname aan de Dakar Rally 2020. “Ik wilde hem niet zien winnen, omdat dat me zou irriteren! Ik heb de Baja nu twee keer gedaan, ik heb mijn klasse niet gewonnen, dus zou het me echt irriteren als hij er heen ging en zijn eerste woestijnrace zou winnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS