Formule 1

Ex-concurrent trekt tijdstraf Lewis Hamilton in twijfel: "Albon liet de deur open"

Uitgegeven door Bart • 19 november 2019 07:47 • Print artikel

Nico Rosberg lag in het verleden vaak overhoop met Lewis Hamilton, maar na de Grand Prix van Brazilië neemt de Duitser het voor zijn oude teamgenoot op. De Mercedes-coureur trok direct het boetekleed aan nadat hij Alex Albon, die op dat moment tweede lag achter Max Verstappen, in de rondte tikte tijdens de eindfase van de Grand Prix van Brazilië, maar Rosberg weet niet zo zeer of een tijdstraf op zijn plaats was. "Natuurlijk, Lewis was meer fout dan Alex, maar Alex liet wel de deur open voor Lewis om in te duiken", aldus Rosberg in zijn vlog op Youtube.

Alex Albon F1


"Lewis ging iets te ver, maar of je daar nu een straf voor 5 seconden voor moet geven, weet ik niet. Zoals eerdere incidenten dit jaar zijn behandeld, had ik liever gezien dat er geen straf was gegeven. Het is niet 100 procent de fout van Lewis."

"Albon zette de deur open en hij had Lewis meer ruimte moeten geven. Albon zei dat hij Lewis daar niet verwacht had en niet heeft gekeken, maar dat is geen geldig excuus. Je kunt altijd iemand ruimte geven. Geen penalty was beter geweest, omdat coureurs vrij moeten kunnen racen. Ze kunnen dit zelf uitvechten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS