Formule 1

Esteban Ocon wil in 2020 weer op de grid van de Formule 1 staan: "Wat ik niet kan verteren..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2019 18:18 • Print artikel

Esteban Ocon moet dit jaar noodgedwongen vanaf de zijkant naar de Formule 1 kijken, terwijl velen van zijn generatiegenoten, onder leiding van Charles Leclerc en Max Verstappen, een mooie toekomst in de hoogste klasse van de autosport aan het opbouwen zijn. De Fransman wil dan ook graag in 2020 weer gaan racen.

Esteban Ocon Mercedes Petronas

“Ik heb echt een lastige tijd om dat te verwerken, wat ik niet kan verteren is dat ik in 2020 niet terugkom. Dat zou ongelofelijk teleurstellend zijn”, zei Ocon tegen het Engelse Autosport. “Ik denk dat ik terugkom, omdat ik de mensen om mij heen daarin vertrouw. Ik ga gewoon beter voorbereid zijn, met alles wat ik weet, alle kennis die ik in het afgelopen seizoen heb opgedaan.”

De coureur is dus optimistisch over zijn toekomst. “Op dit moment werkt mijn management, waaronder Toto, om te verzekeren dat ik volgend jaar terugkeer op de baan”, zei Ocon. Waarbij Toto Wolff, teambaas van Mercedes, recent liet vallen dat hij op dit moment de voorkeur aan George Russell, die bij Williams rijdt, geeft.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS