Formule 1

Esteban Ocon wacht zijn kansen op F1-stoeltje af: "Een goed teken dat er over me wordt gepraat"

Uitgegeven door Johann Petermann • 13 augustus 2019 11:00 • Print artikel

Esteban Ocon is al een tijd aan het azen op een stoeltje voor het komende seizoen in 2020. De Fransman is momenteel reservecoureur bij Mercedes achter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas en wacht zijn kansen af na zijn exit vorig jaar. Mercedes is van plan om de zomerstop te gebruiken om goed na te denken over de toekomst van Ocon.

Esteban Ocon

Al maandenlang heerst er onzekerheid over het stoeltje naast Lewis Hamilton volgend jaar. Bottas stelt, ondanks twee overwinningen in het begin van het seizoen, de laatste races enigszins teleur. Maar ook het Franse Renault heeft schijnbaar interesse om een Franse coureur als Ocon te contracteren. Ocon vertelt tegen MBC Action dat het een goed teken is dat er veel over hem wordt gesproken.

"Als je geen stoeltje hebt en in dienst bent als reserve-coureur dan hoop je dat niemand je langzaam vergeet. Op het moment dat er over je wordt gepraat, weet je in ieder geval dat je niet in de vergetelheid bent geraakt. Ik vind het dus een goed teken dat er over mijn toekomst wordt gepraat. We zullen wel zien hoe alles gaat lopen de komende maanden. Deze zomervakantie is heel druk voor mij en mijn telefoon staat roodgloeiend maar het zal zich in de toekomst wel uitwijzen waar ik ga rijden," aldus Ocon.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS