Formule 1

Esteban Ocon verlengt contract bij Alpine tot en met 2024: "Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk"

Uitgegeven door Bart • 16 juni 2021 15:55 • Print artikel

Alpine F1 heeft woensdag bekendgemaakt dat het langer doorgaat met Esteban Ocon. De 24-jarige Fransman heeft zijn contract met drie jaar verlengd tot en met het seizoen 2024. In 2020 sloot Ocon aan bij Renault, nadat hij een jaar aan zijlijn had gestaan. Daarvoor reed de voormalig Lotus Junior Driver in de F1 voor Manor, Force India en Racing Point.

Esteban Ocon


In totaal heeft Ocon nu 73 races in de Formule 1 achter de rug en daarin scoorde hij 210 punten. Het hoogtepunt was zijn tweede plaats in de Sakhir Grand Prix eind vorig jaar. "Ik ben heel blij dat ik na dit jaar langer bij dit team verder mag. Het geeft een fantastisch gevoel dat ik mijn toekomst bij Alpine heb veiliggesteld."

"Sinds mijn komst naar het team hebben we al flinke progressie gemaakt en we staan voor grote uitdagingen, zeker als in 2022 de nieuwe reglementen intreden. Ik denk nog vaak terug aan de Sakhir Grand Prix van vorig jaar. Dat motiveert me om nog meer van dat soort prestaties neer te zetten. Ik kijk uit naar het nieuwe hoofdstuk, maar voor nu gaat de blik op dit seizoen en bekijken we het race voor race."

Alpine-directeur Laurent Rossi is trots op de contractverlenging van Ocon. "Vanaf het moment dat Esteban in 2020 bij het team kwam, is zijn zelfvertrouwen flink gegroeid. Hij levert continu goede resultaten en helpt het team ontwikkelen. Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring in de Formule 1. Esteban is een enorme toevoeging voor ons team en samen met hem willen we naar een hoger niveau. Van nature is Esteban een perfecte ambassadeur voor Alpine. We kijken vooruit naar onze thuisrace in Frankrijk en gaan voor een zo goed mogelijk resultaat."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS