Formule 1

Esteban Ocon én Kevin Magnussen gediskwalificeerd vanwege overtreding brandstofreglement

Uitgegeven door Johann Petermann • 22 oktober 2018 04:32 • Print artikel

Zowel Kevin Magnussen als Esteban Ocon zijn gediskwalificeerd na afloop van de Amerikaanse Grand Prix. Ze zijn beide vanwege een overtreding van het brandstofreglement hun positie kwijtgeraakt.

Esteban Ocon

Ocon kwam in Austin als achtste aan de finish, maar zijn Force India bleek tijdens de Amerikaanse Grand Prix de maximaal toegestane brandstoftoevoer van 100 kilogram per uur te hebben overschreden. Formule 1-wedstrijdleider Charlie Whiting liet achteraf weten dat Ocons bolide “het merendeel van de eerste ronde” de maximaal toegestane brandstoftoevoer had overschreden, wat uiteindelijk leidde tot de diskwalificatie van de Fransman.

Bij Ocon was de overtreding vanwege het feit dat de Fransman tijdens de eerste ronde een te hoge brandstoftoevoer had, bij Magnussen was het zo dat de Deen tijdens de race meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid van 105 kg brandstof had verbruikt.

Kevin Magnussen

Door de diskwalificatie van Ocon en Magnussen schuift Sergio Perez op naar de achtste plek. Brendon Hartley wordt geklasseerd als negende en scoort daarmee twee WK-punten. Marcus Ericsson pakt het laatste punt dankzij de tiende plek.

Zowel Racing Point Force India als Haas kunnen nog beroep aantekenen tegen de diskwalificatie van hun coureurs.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS