Formule 1

Esteban Ocon: “Ik kan op dit moment nog niet zeggen dat het verschil dag en nacht is, maar ik ...”

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 december 2019 19:33 • Print artikel

Esteban Ocon maakte tijdens de testdagen in Abu Dhabi de eerste kilometers met de Renault R.S. 19. De Fransman keerde daarmee na een jaar afwezigheid weer terug in de F1-auto. De grote concurrent van Max Verstappen in de Formule 3 geeft wel toe dat hij nog op snelheid moet komen, nadat hij 2,8 seconden langzamer was dan Valtteri Bottas.

Esteban Ocon Renault F1

“Het grootste verschil is dat ik meer ruimte in de auto heb”, zegt de kersverse Renault-coureur tegenover GrandPx.news. “De Renault was gebouwd voor Daniel en Nico, dus is er meer ruimte dan bij de Mercedes van Lewis en Valtteri. Dat maakt het makkelijker.”

Ocon geeft toe dat hij nog wel op snelheid moet komen. “De motor is ook nieuw voor mij, maar het heeft geen vermogen tekort”, legt de Fransman uit. “We moeten werken aan de balans, maar voor mij was het belangrijk om deze dagen mee te pakken. Er zijn slechts zes testdagen deze winter. Dus drie per coureur, en ik reed niet veel in 2019. Dus waardeer ik elke minuut die ik in de auto kan krijgen.”

De jonge coureur kreeg ook zijn eerste ervaringen met de nieuwe Pirelli-banden voor 2020 mee. “Ik kan op dit moment nog niet zeggen dat het verschil dag en nacht is, maar ik wil ook niet in detail gaan”, aldus Ocon.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS