Formule 1

Esteban Ocon en George Russell loeren op zijn stoeltje, maar Bottas in 2020 nog bij Mercedes?: "Vele scenario’s denkbaar"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 april 2019 10:13 • Print artikel

Valtteri Bottas verlengde zijn contract voor 2019 met Mercedes. Ondertussen loeren Esteban Ocon en George Russell op het plekje bij het Formule 1-team. Volgens de oud-teamgenoot van Lewis Hamilton, Nico Rosberg hoeft de Fin niet voor de titel te gaan om een langer verblijf bij het team af te dwingen.

F1 Valtteri Bottas en Lewis Hamilton

“Elke jaar is belangrijk en het gaat tegen Lewis altijd een lastig jaar zijn”, zegt Rosberg tegen de Daily Mail. “Natuurlijk is het belangrijk voor Valtteri om te blijven presteren en te blijven tonen dat hij races kan winnen en mogelijk ook kan vechten voor de titel. Dat gezegd hebbende: als het zo goed werkt, als het harmonieus is, zelfs als Lewis opnieuw domineert, hoeft Valtteri niet op het niveau van Lewis te zitten om een verblijf bij het team te verdienen.”

“Als hij een fantastische sfeer creëert en een goede ondersteuning is voor Lewis in het kampioenschap is, is dat ook van hoge waarde. Daarom zijn er vele scenario’s denkbaar voor hem dat bij Mercedes kan blijven.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS