Formule 1

Esteban Ocon: "Als ik geen stoeltje voor 2020 vind, dan ga ik ergens anders naar toe"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2019 19:28 • Print artikel

Esteban Ocon staat na een aantal jaren in de Formule 1 dit jaar aan de kant als testcoureur bij Mercedes. De Fransman moet het met name hebben van de vrije trainingen op vrijdag om kilometers te maken. Toch betekent het niet dat de jonge coureur het rustig krijgt, met name de Europese races gaan erg druk voor hem worden. Bovendien is Ocon de eerste reserve mocht er onverwachts iets gebeuren.

null

“Ik ga bij alle Grands Prix zijn en ik word over alles geďnformeerd, voor het geval dat ik op een of ander moment moet terugkeren”, zei de Fransman tegen Auto Hebdo. “Je weet nooit wat er in de Formule 1 gebeurd.”

Met name de Europese races gaat voor de coureur in zijn Mercedes-rol in 2019 erg druk worden, zo vertelt de 22-jarige. “Ik ga na de tweede vrije trainingen in de simulator plaatsnemen om alle mogelijkheden te testen voor de aanpassingen aan de auto, en ik prepareer de ideale set-up voor de kwalificatie van Lewis en Valtteri”, zei Ocon. “Daarna vlieg ik op zaterdagochtend naar het circuit en ben er op die dag."

"Ik wil op een dag wereldkampioen worden. Dat is mijn doel en droom. Natuurlijk is het niet leuk om dit jaar niet deel te nemen, maar ik ben nog gefocust op de F1 en ik denk dat het de juiste keuze is. Daarna, als ik geen stoeltje voor 2020 vind, dan ga ik ergens anders naar toe, maar ik moet doorgaan met racen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS