Formule 1

Eric Boullier verwacht niet de laan uitgestuurd te worden bij McLaren

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 mei 2018 08:05 • Print artikel

McLaren-teambaas Eric Boullier heeft er alle vertrouwen in dat hij de mogelijkheden heeft om McLaren te verbeteren en denkt er niet over om op te stappen. Het team uit Woking had alle vertrouwen dat men na het vertrek van Honda en de komst van Renault de competitie met de top kon aangaan. De praktijk lijkt weerbarstiger, want het Formule 1-team probeert nog steeds terug te komen naar haar gloriedagen. Technisch directeur Tim Goss werd na drie races al de laan uitgestuurd, maar Boullier zegt dat hetzelfde hem niet gaat overkomen.

Formule 1 2018 McLaren


“Ja, ik geloof het,” zegt Boullier in Spanje als hem gevraagd wordt of hij zich nog gesteund voelt door McLaren tegen Planet F1. “In het verleden heb ik diverse teams gemanaged, gerevitaliseerd en geherstructureerd en ik heb met allen van hen gewonnen in alle categorieën, dus ik ken mijn werk. We moeten zeker stellen dat we dat kunnen doen.”

De Fransman sluit ook niet uit dat er verdere vertrekken volgen, als McLaren daardoor weer competitief wordt. “Ik geloof in de mensen die we hebben”, zegt de McLaren-teambaas. “Ik geloof in de managers, je wilt altijd sterk leiderschap, goede combinaties en zo flexibel als mogelijk zijn. Het lijken algemene woorden, maar we moeten onze problemen benadrukken en we denken dat we er nog enige hebben. We weten wat we moeten doen. We moeten de betrouwbaarheid verbeteren en de prestatie, nu zijn er andere teams met dezelfde motoren. We hebben referenties. Het is een lange weg en dit is een volgende stap.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS