Formule 1

Er komt nooit een RB17 voor Max Verstappen: "Het volgende model voor 2022 zal de RB18 zijn"

Uitgegeven door Bart • 23 februari 2021 04:42 • Print artikel

De Red Bull-auto van dit jaar staat te boek als de RB16B. Dinsdag wordt deze aan de buitenwereld gepresenteerd. Het is de RB16B, omdat een groot deel van het chassis wordt meegenomen uit vorig seizoen. Volgens teambaas Christian Horner zal Max Verstappen nooit in de RB17 gaan rijden, want die naam komt er niet. "Het volgende model zal de RB18 zijn."

Max Verstappen


"Het is de eerste keer dat we een chassis meenemen naar een nieuw seizoen", zegt Horner in gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport. "Vanwege de homologatieregels is ook een groot deel van de onderdelen overgeheveld naar dit jaar. Daarom is het voor ons logisch dit de RB16B te noemen."

Wie denkt dat de auto voor 2022 de RB17 wordt, komt bedrogen uit. Waarom laat Horner in het midden. "Er komt nooit een RB17. Het volgende model voor 2022 zal de RB18 zijn."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS