Formule 1

Er is werk aan de winkel voor Max Verstappen: "Auto voelde prima aan! Wat betreft de motor..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 maart 2019 08:11 • Print artikel

Max Verstappen is tevreden na de eerste kilometers op het Albert Park Street Circuit in Melbourne. Verstappen klokte de derde tijd in de tweede vrije training, in aanloop naar de Formule 1 Grand Prix van Australië. Max moest maar liefst acht tienden toegeven op de snelste tijd van Lewis Hamilton in zijn oppermachtige Mercedes. De kersverse teamgenoot Pierre Gasly zette de tweede Red Bull Racing-bolide op P4, vlak achter Verstappen, maar net voor de Ferrari van Sebastian Vettel.

Max Verstappen Red Bull Racing F1 Melbourne

“Ik ben best tevreden over hoe de eerste dag is verlopen", zei Max tegen Verstappen.nl. "We hebben veel ronden gereden en de rondetijden waren volgens mij ook niet al te slecht, al zag Mercedes er wel heel snel uit. Ze hebben hun huiswerk duidelijk goed gedaan. Wij hebben nog wat werk te doen en veel te analyseren.”

“Over het geheel genomen voelde de wagen prima aan. Er zijn altijd dingen die je nog kunt verbeteren en daar gaan we vanavond dan ook naar kijken. Wat de motor betreft waren er geen problemen. Die liep heel soepel en deed het goed.”

Red Bull was dan langzamer dan Mercedes, maar Red Bull was wel sneller dan Ferrari. Is dat zo?: “Dat zien we morgen wel. We kunnen alleen maar naar onszelf kijken en we kunnen nog niet tevreden zijn. Er zijn zeker dingen die we nog moeten verbeteren, maar dat geldt voor iedereen. Dit was nog maar de eerste dag van het seizoen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS