Formule 1

"Er is een kans dat Haas F1 na dit jaar stopt"

Uitgegeven door Bart • 24 maart 2020 10:43 • Print artikel

Als het F1-seizoen 2020 later dit jaar gaat losbarsten, betekent dat het vijfde seizoen van Haas F1. Eigenaar Gene Haas heeft altijd gezegd na vijf seizoenen te willen evalueren en dan een beslissing over de toekomst te nemen. Volgens coureur Romain Grosjean ligt het binnen de mogelijkheden dat de Amerikaan er na dit seizoen de stekker uittrekt.

Romain Grosjean


"Er is een kans dat Haas na dit jaar stopt en die kans moet zeker serieus genomen worden", zegt Grosjean in gesprek met het Franse Canal Plus. "De boodschap is duidelijk en er is niets erger dan plotseling nieuws krijgen dat jouw team zich terugtrekt. Alle teamleden vragen zich af hoe het gaat lopen. Als Gene besluit om te stoppen, hoop ik dat iemand anders het overneemt. We hebben een goede groep mensen die weten hoe het wereldje werkt."

Door het coronavirus zit Grosjean momenteel thuis opgesloten met zijn familie in Zwitserland. "Ik voel me op dit moment meer leraar dan sportman. Maar er zit niets anders op dan te wachten. We zien allemaal dat er races worden afgelast en ik kan het me voorstellen dat we straks 18 races binnen zes maanden hebben. Dat is extreem, maar we moeten nu aan de gezondheid van iedereen denken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS