Formule 1

ENTRY-LIST: Inschrijvingslijst voor de 24U van Le Mans; voorlopig acht Nederlanders naar Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 mei 2019 08:09 • Print artikel

De inschrijvingslijst voor zowel de 24 Uur van Le Mans 2019 als de aankomende testdag op het Circuit de la Sarthe zijn bekend gemaakt. Daarmee zijn alle 185 coureurs bekend die aan de endurance-klassieker deelnemen. De bekendste naam is natuurlijk Fernando Alonso die met Toyota de algemene titel verdedigt en dat weekend ook zijn afscheidsrace van het FIA World Endurance Championship rijdt.

Renger van der Zande

In de LMP1-klasse zijn, waarin de Spanjaard deelneemt, zijn overigens een Nederlandse en Belgische deelnemer. Renger van der Zande komt uit voor DragonSpeed en Stoffel Vandoorne voor SMP Racing. Beide coureurs rijden met een BR Engineering BR1. Van der Zande heeft echter een Gibson motor, waar Vandoorne met de AER rijdt.

Racing Team Nederland 24H of Le Mans

Overigens is Van der Zande één van de in totaal acht Nederlandse coureurs die meerijden in de klassieker. In de LMP2-klasse komt Racing Team Nederland met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries in actie. De andere twee coureurs die in deze klasse racen zijn Ho-Pin Tung en Job van Uitert. Ho-Pin Tung komt in actie met zijn vertrouwde team Jack Chan DC Racing. Van Uitert maakt zijn debuut tijdens de 24 uur van Le Mans, met Roman Rusinov en Jean-Eric Vergne in de G-Drive Oreca.

In de GTE komen twee Nederlandse coureurs in actie. Nicky Catsburg strijdt met BMW in de GTE-Pro, terwijl Jeroen Bleekemolen in de GTE-Am rijdt met de Ford GT. Het is de eerste keer dat de Ford in deze klasse in actie komt. Bleekemolen rijdt wederom met Keating Motorsport.

Klik hier voor de entry list voor de 24 uur van Le Mans en hier voor de entry-list voor de testdag.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS