Formule 1

ENTRY-LIST: 24 uur van Le Mans met een mooi veld aan Nederlandse en Belgische deelnemers

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juli 2021 06:00 • Print artikel

De organisatie van de 24 uur van Le Mans heeft een nieuwe entry-list onthuld voor de aankomende 24 uur van Le Mans. Tegelijkertijd is Derek Bell aangekondigd als Grand Marshall voor de 89e klassieker op het Circuit de la Sarthe. De Brit is een vijfvoudig Le Mans-winnaar.

In totaal staan er negen Nederlanders op de entry list. Racing Team Nederland is hofleverancier met drie Nederlandse coureurs in de LMP2. Frits van Eerd komt in actie met Giedo van der Garde en Job van Uitert. Voormalig teamgenoot Nyck de Vries komt voor G-Drive Racing in actie. Voor Robin Frijns wordt het zijn debuut op de etmaalrace op Circuit de la Sarthe. De Limburger komt in actie met het Belgische Team WRT. Overigens zet het Belgische team twee auto’s in. In de andere auto neemt voormalig F1-coureur Robert Kubica plaats. Daarnaast neemt Beitske Visser deel met een volledige vrouwelijke line-up voor Richard Mille Racing Team. Renger van der Zande komt in actie met zijn vaste team Inter Europol Competition.

In de GTE-Pro staat Nicky Catsburg aan de start. Hij komt uit voor Corvette Racing. Jeroen Bleekemolen, de coureur met de meeste deelnames aan de klassieker in het veld, komt in actie met een Ferrari van Rinaldi Racing.

Daarnaast komen er acht Belgen in actie. De bekendste naam is wel Stoffel Vandoorne die met Jota in de LMP2 in actie komt. Verder zien we Tom Cloet in deze klasse in actie komen.

In de GTE-Pro vormen Dries Vanthoor en Maxime Martin met Alvaro Parente een team. De twee Belgen komen in actie met de Porsche 911 RSR-19 van Hub Auto Racing. De broer van Vanthoor, Laurens Vanthoor komt voor het Porsche GT Team met dezelfde auto in actie. In de GTE-Am komen Alessio Picariello, Sarah Bovy in actie. Een bijzondere Belg die in actie komt is Nigel Bailly. De Belg rijdt met een innovatieve klasse. De Belg neemt deel met een team met mindervalide coureurs aan de race in een auto van Frédéric Sausset.

Klik hier voor de volledige line-up van de 24U van Le Mans.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS