Formule 1

Engine of the Year weer voor Ferrari! Ferrari V8 turbo beste motor van de afgelopen 20 jaar

Uitgegeven door Johan Vis • 11 juni 2018 08:07 • Print artikel

De huidige versie van Ferrari’s turbogeblazen V8, die in uiteenlopende varianten alle Ferrari V8-modellen aandrijft, is tijdens de 2018 Engine of the Year Awards voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot ’s werelds beste motor.

Ferrari V8 turbo beste motor van de afgelopen 20 jaar

Zes onderscheidingen
Tijdens deze twintigste editie van de verkiezing won Ferrari maar liefst zes onderscheidingen, het hoogste aantal ooit voor een autofabrikant in één jaar. Daarmee komt het totaal aantal International Engine of the Year Awards voor Ferrari op 27, een recordaantal voor een sportwagenfabrikant.

Vier awards voor 3.9 V8
Naast de overall Engine of the Year overwinning eindigde de 720 pk sterke 3.9-liter V8 uit de nieuwe Ferrari 488 Pista ook op één, in de klasse voor motoren tussen drie en vier liter, in de Performance Engine categorie en in de speciale ‘Best of the Best’ verkiezing. Bij die laatste werd de 68 leden uit de internationale jury gevraagd om uit alle winnaars van de afgelopen twintig jaar hun topfavoriet te kiezen.

Een waar kunstwerk!
“In de 488 GTB was de 3.9-liter achtcilinder een nagenoeg perfect voorbeeld van een high-performance turbomotor, die de lat zó hoog legde dat concurrerende krachtbronnen geen kans kregen”, verklaarde Dean Slavnich, co-voorzitter van de IEOTY Awards. “Maar met de nieuw ontwikkelde en verder aangescherpte variant bestemd voor de 488 Pista is de allerbeste motor ter wereld zojuist nog beter geworden. Zonder enige twijfel hebben we hier te maken met een engineering masterclass van Ferrari. Geen turbogat, een prachtige vermogensafgifte, rauwe emotie, een furieuze sound en een surplus aan vermogen; deze Ferrari V8 is een waar kunstwerk!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS