Formule 1

Engels Labour-lid: 'Christian Horner gaf aanzet tot racistische uitlatingen op sociale media'

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juli 2021 12:00 • Print artikel

Waar de rest van de wereld toch wel de schuld voor het ongeval tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix op Silvertone neerlegt bij de regerend wereldkampioen, zien de Engelsen de Mercedes-coureur niet als de schuldige. Bovendien werd Hamilton racistisch bejegend door sommige fans. Nu vindt Labour-partijlid Lord Hain, zo zegt hij tegen het nieuwsagentschap PA, dat het Red Bull-teambaas Christian Horner was die de aanzet gaf tot alle racistische reacties richting Hamilton op de sociale media.

lewis Hamilton

“Racisten hadden een excuus om hun bitterheid en kwaad op Lewis los te laten. Het was gewoon een verkeerde aanval op hem door Christian Horner”, zegt Hain tegenover het nieuwsagentschap PA. “Ik suggereer niet dat Christian iets racistisch bedoelde in wat hij zei. Hij sprak in pure racetermen en niet in racistische termen en dat mag duidelijk zijn. Ik hoop dat het gezegd is in de hitte van de strijd toen Christian zich benadeeld voelde. Maar op dit soort momenten wanneer leiderschap gevraagd wordt en niet niet-gematigde uitbarstingen.”

Overigens was het Red Bull die daags na de wedstrijd de racistische uitspraken van ‘zogenaamde’ fans op de sociale media veroordeelde, evenals de FIA, Formule 1 en Mercedes dat in een gezamenlijke boodschap deden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS