Formule 1

“En dan dat gat van 0.002 seconde" - Ricciardo en Verstappen zijn aan elkaar gewaagd

Uitgegeven door Jessica Ratering • 13 mei 2018 05:14 • Print artikel

Daniel Ricciardo heeft tijdens de laatste ronde van de kwalificatie in Spanje gekozen voor een andere type band, dan de meerderheid van het veld. De Australiër koos voor de soft-band, omdat hij het gevoel had dat deze band de betere optie was. Toch eindigde hij achter teamgenoot Max Verstappen.

Daniel Ricciardo

Naast Ricciardo koos ook het team van Ferrari ervoor om beide coureurs van het team met de soft-band de laatste run te doen van de kwalificatie. Uiteindelijk finishte Ricciardo op de zesde positie. De Red Bull-coureur maakte zijn eerste run in Q3 op de super soft-banden. Toch had de Australische coureur het gevoel dat dit niet de beste keuze voor hem was. “In Q3 hebben we allebei een sterke ronde gedaan op de super soft, maar dat was niet, denk ik, de band die onze voorkeur had,” zegt Ricciardo. “Qua gevoel van de auto, denk ik, dat we beter op de softs konden rijden. Dat is de reden waarom ik in het tweede deel van Q3 heb gereden op die band.”

Red Bull bemant zondag de derde startrij. Max Verstappen wist zich voor zijn teammaat te kwalificeren met een verschil van 0.002 seconde. Riccardio is er niet blij mee en zegt hierover het volgende: “En dan dat gat van 0.002 seconde, yeah, dat is ook niet zo mooi, maar het is wat het is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS