Formule 1

Eigenaardige verklaring slechte rondetijd Lewis Hamilton: "Normaal zit er een beveiliging op en wat gebeurde is..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 november 2019 18:10 • Print artikel

Lewis Hamilton startte vanaf positie vijf tijdens de Grand Prix van Amerika. Dat was in vergelijking tot zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die pole position pakte, een teleurstellend resultaat. Wat was de oorzaak? Er komt nu vanuit Mercedes een bijzondere reden voor de slechte kwalificatie van de wereldkampioen Formule 1.

2019 World Champion Formula 1 Lewis Hamilton

“Gedurende het verloop van de ronde, onder zijn rechterhand zit een kleine draaiknop en die draaiknop past het remmen op de motor aan”, legt het hoofd strategie van de Zilverenpijlen, James Vowles uit tegen GP Blog. ‘Normaal zit er een beveiliging op en wat gebeurde is dat de beveiliging er per ongeluk vanaf geduwd is. Toen hij in de snelle ronde zat, veranderde hij, elke keer als hij stuurde, per ongeluk het remmen op de motor en dat zorgde er voor dat hij richting het einde van de ronde prestatievermogen verloor.”

“Een monteur zag het direct, de tweede auto moest binnenkomen, maar het was duidelijk dat de eerste run daardoor aangetast werd. Toen ze de tweede run in gingen, zag je dat iedereen langzamer ging. De baan was eigenlijk iets langzamer geworden. Lichte wind veranderde, een kleine verandering van de baantemperatuur. En Lewis was nu niet in staat om mee te doen om de pole, uiteindelijk bepaalde dat zijn vijfde plek op de grid.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS