Formule 1

Een buiging voor Max Verstappen: "Een van de beste en meest getalenteerde coureurs"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 februari 2019 20:05 • Print artikel

Pierre Gasly maakt dit jaar zijn debuut bij Red Bull. Daarmee heeft Frankrijk eindelijk weer een Formule 1-coureur bij een van de topteams zitten. Voor de twintiger wordt het vooral wennen en hij is zich er dan ook van bewust dat dat tijd nodig heeft. “Het is een belangrijk seizoen voor mij”, zegt Gasly tegen Ouest France. “Er zijn drie teams die boven de rest van het veld uitstijgen. Ferrari, Mercedes en Red Bull. Op 23-jarige leeftijd en pas in mijn tweede seizoen zit ik al in een van die stoeltjes."

Pierre Gasly


“Voor mij is het een droom sinds ik begon met karten", vertelt Gasly. "Ik zit naast een teamgenoot die een van de beste en meest getalenteerde is van het moment. Om mezelf te verbeteren, is dit de beste situatie die me kan overkomen.”

Red Bull verwacht dat de nieuwe motorenleverancier Honda een goede motor gaat afleveren, maar volgens de Fransman heeft de nieuwe relatie tijd nodig. “Het gaat belangrijk worden om zoveel mogelijk te rijden om de motor te ontwikkelen”, zegt de Red Bull-coureur. “Dit is de eerste keer dat Red Bull en Honda samenwerken en we weten dat het in het begin van een relatie altijd wat tijd kost om automatismen te krijgen en het beste eruit te halen.”

“We moeten geduld hebben. Later denk ik dat Red Bull en Honda een goed niveau van prestatievermogen gaan bereiken, ook al weet ik niet hoe lang dat gaat duren. Maar ze stoppen er veel energie, tijd en geld in. Op het moment weten we niet hoe het op de baan zal gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS