Formule 1

Eén ding staat al een paal boven water voor Sebastian Vettel: "Voor mij is het duidelijk! Als ik stop, dan..."

Uitgegeven door Bart • 28 november 2019 06:18 • Print artikel

Sebastian Vettel heeft een zwaar seizoen achter de rug bij Ferrari en sommige insiders denken aan een pensioen voor de Duitser na komend F1-seizoen. Zelf denkt Vettel nog niet aan een afscheid, maar de 32-jarige coureur weet één ding wel zeker. Als hij stopt in de Formule 1 is dat voor goed en zal hij niet terugkeren.

Sebastian Vettel


"Leeftijd is niet de cruciale factor als in andere sporten", zegt Vettel daarover tegen het Duitse persbureau DPA. "Als je goed genoeg bent, ben je jong genoeg. Als je al 12 jaar in de sport actief bent, ga je aan andere dingen denken."

Vettel hoopt dat hij zelf de beslissing kan nemen en dat hij een plan voor na zijn afscheid achter de hand heeft. Niet als Nico Hulkenberg, die graag door had gewild, maar nu geen stoeltje heeft weten te bemachtigen. "Je moet er voor jezelf uit zijn wanneer het moment van stoppen is gekomen. Het is voor niemand goed om te stoppen zonder een plan voor de toekomst te hebben."

Vettel's contract loopt nog tot en met 2020. Of hij doorgaat is niet bekend, maar als hij besluit om te stoppen, zal dat definitief zijn. "Voor mij is het duidelijk. Als ik stop, dan stop ik ook en keer ik niet terug."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS