Formule 1

"Dus mijn advies aan Max Verstappen is: blijf racen zoals..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juli 2021 05:28 • Print artikel

Er zijn heel wat meningen over de schuldvraag in de grote ‘Lewis Hamilton versus Max Verstappen-clash’ in Silverstone. IndyCar-coureur Alex Palou begrijpt het handelen van beide F1-coureurs, toch heeft de Spanjaard een goed advies voor de Nederlandse Red Bull-coureur.

Max_Verstappen_F1_RX

“Hamiltons actie was agressief, omdat Verstappen zijn tegenstander was”, aldus Palou in een interview met het Amerikaanse Motorsport. “Als het iemand anders was geweest, dan was het niet gebeurd. Het gebeurde, omdat ze vochten voor het kampioenschap. Ik weet niet wat ik zou doen als het mij zou overkomen. Ik weet dat ik in Verstappen’s positie het niet makkelijk voor Hamilton zou maken. Maar als ik Hamilton was, zou ik er ook voor gaan. Ik zou waarschijnlijk doen wat ze beiden deden in hun positie.”

“Achteraf gezien is het makkelijk om te zeggen dat Verstappen hem had moeten laten gaan. Maar je kunt iemand je niet zomaar laten inhalen als je aan het racen bent.” De IndyCar-coureur zou de Nederlander dan ook niet adviseren om zijn rijstijl aan te passen: “Dus mijn advies is, blijf racen zoals je het tot nu toe gedaan hebt, omdat het zo goed voor je gewerkt heeft.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS