Formule 1

DTM 2021: Nieuw team en nieuwe merknaam: McLaren-team 2 Seas Motorsport met twee McLaren's 720S GT3

Uitgegeven door Peter Vader • 13 december 2020 10:30

De naam McLaren debuteert in de iconische Duitse toerwagenserie, met een McLaren 720S GT3. Het begin 2020 opgerichte Brits-Bahreinse team 2 Seas Motorsport breidt zijn GT3-inspanningen voor het seizoen 2021 uit met de uitdagende bevestiging van een deelname met twee auto's aan het Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) -kampioenschap. Na de introductie van het team eerder dit jaar, werden de oorspronkelijke plannen voor racen in Europa herzien en ging 2 Seas Motorsport meedoen in het Intelligent Money British GT Championship. Er werden goede resultaten behaald met een debuut waarbij ze direct op het podium stonden. Er werden in totaal zeven podiumplaatsen veroverd gedurende het seizoen, waarbij zelfs één race werd gewonnen met de McLaren 720S GT3, wat resulteerde in de derde plaats in het GT3-kampioenschap.

2_Seas_Motorsport_McLaren_DTM

2 Seas Motorsport zal aan het DTM-kampioenschap gaan deelnemen met de McLaren 720S GT3, een spannende nieuwe toevoeging aan het McLaren Customer Racing-programma. Dit laatste hoofdstuk bouwt verder op de rijke autosportgeschiedenis van de naam McLaren, met onder meer twaalf coureurs- en acht constructeurstitels in de Formule 1 uit 182 raceoverwinningen, drie overwinningen bij de Indianapolis 500, vijf CanAm-titels en een reeks van overwinningen in het GT-racen, waaronder een overwinning in de 24 uur van Le Mans.

Isa Al-Khalifa, mede-eigenaar van het 2 Seas Motorsport-team: “Het 2 Seas Motorsport-team groeit en groeit en ik ben ongelooflijk trots op wat we in zo’n korte tijd hebben opgebouwd en bereikt hebben, waarin we met McLaren een deelname met twee auto's in het DTM-kampioenschap aankondigen. De DTM-serie is één van de meest iconische in de autosport, die alleen maar in omvang blijft groeien. Het is echt spannend om deze stap te kunnen zetten om hierin te kunnen racen en onze relatie met McLaren - een van de meest succesvolle namen - uit te bouwen in de autosport."

Nick Cristofaro, mede-eigenaar van het 2 Seas Motorsport-team: “Het was een wervelend debuutseizoen in het British GT Championship en met nu de bevestiging van onze toetreding tot de DTM, wat weliswaar een grote stap is, maar waar ik veel vertrouwen in heb dat het team succesvol kan zijn. We gaan heel gemotiveerd de uitdaging aan. Het is geweldig om in een positie te zitten waar het kampioenschap zich heeft opengesteld om GT3-inschrijvingen te accepteren, en we kunnen samenwerken met McLaren om de 720S GT3 naar een volledig nieuw wereldpodium te brengen. De kijkcijfers van vorig jaar waren ongelooflijk, en de mix van het DTM-format met de toevoeging van GT3-auto's lijkt een zeer interessant recept te worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS