Formule 1

Druk jaar voor Jamie Chadwick: "Ik heb het gevoel dat ik als coureur constant aan het verbeteren ben"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 1 maart 2021 21:18 • Print artikel

Jamie Chadwick is ook voor dit seizoen aangekondigd als development driver bij het Williams F1 team. De 22-jarige Britse, die in 2019 bij het team kwam en ook in dat jaar kampioen werd in de W Series, de klasse speciaal voor vrouwelijke coureurs, gaat in 2021 zowel testen in de simulator en in de fabriek als tijdens de Grand Prix weekenden. Ook neemt Chadwick het komende seizoen de nodige media en marketingactiviteiten voor haar rekening.

Jamie Chadwick Williams F1

Jamie Chadwick verdedigt ook dit seizoen haar titel in de W Series nadat de vrouwenraceklasse vorig jaar helemaal niet heeft gereden door het Coronavirus. De W Series rijden tijdens een deel van de Formule 1 weekenden, waaronder in Zandvoort tijdens de Dutch Grand Prix.

Jamie heeft het druk dit jaar want naast al deze activiteiten stapt ze ook in de Extreme E als coureur voor Veloce Racing. De Extreme E klasse start in Saoedi Arabië.

“Ik heb tot nu toe absoluut genoten van mijn tijd bij Williams en kon niet blijer zijn om met het team te blijven samenwerken in mijn rol als Development Driver", zei Jamie Chadwick. "Ik heb het gevoel dat ik als coureur constant aan het verbeteren ben, en mijn tijd die ik komend seizoen in de simulator doorbreng, zal van onschatbare waarde blijken te zijn. Ik kijk ernaar uit om mezelf dit jaar weer volledig onder te dompelen bij Williams", besluit Jamie.

Teambaas Simon Roberts: "Ik ben blij dat Jamie dit jaar weer bij ons team aansluit. Ze is niet alleen een geweldige ambassadeur voor vrouwen in de autosport maar doet ook belangrijk testwerk voor het team".

"Jamie's vastberadenheid en gedrevenheid om meer te doen en grenzen te verleggen, is iets dat we bewonderen bij Williams en we kijken allemaal uit naar het komende jaar met Jamie als onderdeel van het team", besluit Simon Richards.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS