Formule 1

Droom komt uit voor Jake Dennis. “Die twee testen kwamen volledig uit het niets"

Uitgegeven door Jessica Ratering • 7 augustus 2018 16:29 • Print artikel

Jake Dennis werd gevraagd voor Red Bull testen in Barcelona. Afgelopen week mocht de 22-jarige coureur ook instappen tijdens de test in Hongarije aangezien junior driver Dan Ticktum geen dispensatie kreeg van de FIA.

Jake Dennis


De Britse coureur strijdt momenteel mee in de Blancpain GT Serieis Endurance Cup, maar ook in de ADAC GT Masters. Dennis heeft tevens gereden in de European Formula 3 en GP3 in 2016. Eerder dit jaar sloot Dennis aan bij Aston Martin’s driver line-up. Dankzij het partnerschap tussen Red Bull Racing en Aston Martin kon de Brit een simulatorrol voor het team van Red Bull vervullen.

“Die twee testen kwamen volledig uit het niets voor mij,” zegt Dennis tegen Motorsport.com. “Ik had dit niet verwacht toen ik bij Red Bull kwam en ik denk dat zij hetzelfde dachten. Het is een droom die uitkomt om te rijden in een 2018 F1-auto. Iedereen geeft aan hoe ongelooflijk ze zijn en de auto voldoet aan die verwachting. “

Dennis werd derde tijdens de test in Hongarije met een tijd van 1:17.012. “Ik heb er echt van genoten om deze auto’s tot hun limiet te pushen,” aldus een tevreden Jake Dennis.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS