Formule 1

Dr. Helmut Marko weet waar zijn pupil terrein won: "De meest volwassen Max Verstappen tot nu toe!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 december 2019 06:09 • Print artikel

Het jaar 2019 was het meest succesvolle jaar in de Formule 1 van Max Verstappen, wanneer naar de eindstand in de hoogste klasse van de autosport wordt gekeken. De F1-coureur behaalde drie overwinningen. In Oostenrijk, Duitsland en Brazilië stond de Red Bull-coureur op de hoogste trede van het podium. De knappe prestaties van de Nederlander zijn ook de altijd kritische Dr. Helmut Marko niet ontgaan.

Max Verstappen Red Bull F1 racexpress


“Het was een goed seizoen”, zegt Helmut Marko tegen Formule 1. “We hadden de niet de winnende auto in de eerste helft van het seizoen. Dat was deels door het chassis, maar het was ook doordat de ontwikkeling van de motor nog niet zo ver was. In Oostenrijk, daarentegen, kwamen we met een nieuwe voorvleugel, welke perfect werkte. Toen hadden we een auto die in staat was om op vele circuits te winnen.”

“Het was een erg volwassen seizoen met Max. Hij was de meest volwassen Max die we ooit gezien hebben. Hij is rustiger en is ook ongelofelijk goed in de races. Wat je hem ook zegt, hij gaat leren. Hij kan erg snel zijn, terwijl hij goed om de banden denkt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS