Formule 1

Dr. Helmut Marko over de ontwikkelpunten van Max Verstappen: "Niet veel op hem aan te merken, behalve dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2019 18:09 • Print artikel

Max Verstappen wordt door Red Bull gezien als de toekomstig wereldkampioen. Recent zei teambaas Christian Horner nog dat Lewis Hamilton en Sebastian Vettel alleen de Nederlandse F1-coureur vrezen als het om het gevecht om de titel gaat. In een groot interview van Auto, Motor und Sport met Dr. Helmut Marko, zegt de Oostenrijker dat hij nog wel wat tips heeft voor zijn pupil.

Max Verstappen Helmut Marko Red Bull F1

"In essentie heb ik niet veel op hem aan te merken, behalve dat hij op vrijdag nog wat ongeduldig is en dan meteen naar buiten gaat om te knallen", zei Marko over de ontwikkelingspunten van Verstappen in een interview met het Duitse magazine. "Hij moet zich dan meer realiseren dat de vrijdag voor de opbouw is en dat het allemaal om het tweede deel van het raceweekend draait. Daarom moet je op vrijdag vooral een goede basis zien neer te leggen, bijvoorbeeld qua set-up, voor de race."

De Oostenrijker ziet de toekomst voor het team uit Milton Keynes overigens wel positief in. "Allereerst moeten we een competitieve motor hebben en ten tweede moeten de kosten in de Formule 1 omlaag en moet het racen daarbij voorop staan", legt de consultant van Red Bull uit in hetzelfde interview. "Wij hebben in dat opzicht nu een echte kans met Honda. Voor het eerst in veertien jaar beschikt het team nu over een fabrieksdeal."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS