Formule 1

Dr. Helmut Marko over contract Verstappen: "De clausule bestaat en we hebben het opzettelijk geaccepteerd, omdat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 augustus 2019 07:11 • Print artikel

Er is veel over gesproken in de afgelopen periode: de ontbindingsclausules in het contract van Max Verstappen. Er is veel over gespeculeerd in de afgelopen periode, maar zowel in het kamp van Red Bull als dat van Verstappen wilde men weinig opheldering geven. Deze clausules zijn zondag na de Grand Prix van Hongarije vervallen, waardoor de Nederlander in 2020 wederom voor het team uit Milton Keynes rijdt. Dat verklaarde Dr. Helmut Marko.

null

“Het is sinds zondag over”, reageerde Marko tegenover Motorsport Magazin. “De clausule bestaat en we hebben het opzettelijk geaccepteerd, omdat het het eerste jaar met Honda is en er zoveel speculatie was over negatieve resultaten.”

Ondanks die clausule zegt Marko, is hij geen moment angstig geweest om Verstappen te verliezen. “Het hebben van de clausule is normaal, omdat we een nieuwe motorenleverancier hebben”, verklaarde de Oostenrijker. “En natuurlijk, prestaties zijn belangrijk. Dat is mooi, maar binnen het team hebben we al besloten dat we samen door zouden moeten gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS