Formule 1

Dr. Helmut Marko noemt actie van 'top-coureur' Charles Leclerc stupide: "Het is ironisch..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 oktober 2019 10:26 • Print artikel

Charles Leclerc reed tijdens de Grand Prix van Japan tegen de Red Bull van Max Verstappen aan. Het betekende einde race voor de Nederlander en de Ferrari-coureur kreeg uiteindelijk van de Formule 1-stewards vijf seconden straf voor het incident. Een straf die pas ver na de wedstrijd werd uitgedeeld.

max Verstappen Charles Leclerc

“Helaas was de schade zo groot, dat we downforce verloren”, zei Marko tegenover The Judge 13 over de auto van Verstappen. “Het had geen zin om door te gaan. Het is ironisch: Het was de beste start van het hele seizoen en hij was een autolengte voor en het was duidelijk dat Leclerc in reed op zijn auto. Zo’n stupide fout mag een top-coureur niet overkomen.”

Leclerc kreeg pas na afloop een straf van vijf seconden voor het incident, samen met 10 seconden straf voor het onveilig met schade rondrijden. De straf was voor de Oostenrijker een duidelijk signaal dat de Ferrari-coureur fout zat.

“Het was duidelijk”, zei de Red Bull-consultant tegenover GP Blog. “Leclerc was rechtdoor gegaan als hij Verstappen niet als buffer had. Als er geen straf was geweest, had ik er niets van begrepen. Helaas helpt de straf ons niet meer.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS